Namibia

Hei igjen!

Naa er vi i Walvis Bay i Namibia! Den eneste byen her i Namibia med havn, er bare her paa dagstur, for bor i Swakopmund, en turistby 30 km herfra! Blitt kjent med noen folk herfra som har tatt oss med hit i dag og vi har gatt paa saltsjoer og sett flamingoer.
Namibia er et helt annet land. Her er masse turister, hvite og sorte i en fin blanding. Er litt deilig aa vaere en av mengden igjen! Er utrolig fint her, men er orken overalt. Ikke gress en eneste plass, og over alt rundt oss er det store Sanddyner opp til 100 meter hoye. utrolig fint og se! Er en lang prominade med flere hundre meter lang strand, men bolgene er store og vannet er kaldt saa har ikke badetv saa mye enda! Har betalt for hostellet vi bor paa til og med i morgen, saa da regner vi med aa reise videre. Men vet ikke helt hvor turen gaar! Bor foresten paa i en gammel borg fra slutten av 1800-tallet, utrolig fint, men utrolig billig 50 kr natten for et dobbeltrom.

Dagen etter sist oppdatering dro vi til Botswana paa safari! det var veldig moro og skikkelig luksus! Ble hentet og kjort over alt. Dagen var delt i to, forst var vi halve dagen paa elvesafari der vi saa masse flodhester, krokodiller, elefanter, antiloper, aper og hundretals med fugler. Hadde med egen guide som fortalte og tok oss der vi ville! Etter det fikk vi lunsj som var inkludert i prisen, saa i og med at safari er dyrt spiste vi alt vi kunne, saa var rimelig daarlig resten av dagen. Etter lusnj kjorte vi inn i nasjonalparken. siden regntiden er kommet naa var det gront over alt, og det gjorde det vanskeligere aa se dyr, men vi var heldige med vaeret den dagen, for var blaa himmel, men deilig vind! Saa enda flere elefanter, munguer, sebra, antiloper ++ men saa desverre ikke Giraff eller Love.

Dagen etter dro vi fra zambia! Da vi kom til grensebyen i Namibia hadde vi tenkt og kanskje faa haik (haiking er nesten eneste, iallefall den mest brukte maaten, og komme seg imellom paa) videre til neste by for vi la oss, men der kom verdens minste buss og lurte paa om vi ville til Windhoek. Saa etter 14 timer med Halleluja, daarlig plass, og en snittfart paa 130 kom vi frem til Windhoek midt paa natten. Aldri sittet saa trangt, Ida som satt ytters datt ut av setet i hver sving! Med humoret pa bunn tok vi inn paa luksushotel i fineste gatta i Windhoek. Sprengte budsjettet litt der, men veide opp med og spise oss ihjel paa frokostene! (fikk to netter for prisen av en siden vi kom klokken 4)

Siden vi naa var paa luksushotel kunne vi ikke dra rett videre til kysten med det samme, som planen var, saa ble to dager i Windhoek. En veldig fin by. deretter skulle vi igjen prove aa haike til Swakopmund, men tror ikke vi er gode haikere, for fire timer etter at vi forlot hotellet gikk vi ut av bussen i Swakopmund. Har naa kjort godt over 100 mil i buss, men de kjorer saa utrolig fort her saa har tilbringt tilsammen 25 timer i buss til naa! Vi har det bare fint, er solbrent annen hver dag, selv om vi smorer og smorer oss! I gaar var Ida og Sandboardet paa dynene. Akkurat det samme som snowboard bare paa sanden, men og gaa opp og ned en 90 meter hoy sanddyne 15 ganger tar paa i varmen. Provde ogsaa lay-down boarding som gikk i 80 km timen, skummelt men moro! I dag skal vi kjore med firhjulinger ut i dynene og se paa solnedgangen. Er billig her, for to timer med mat og drikke og firehjulinger betaler vi 200 kr hver. Haaper alle har det fint hjemme! Savner Norge litt naa, i juletiden, er saa lagt i fraa julestemning her som det gaar ann aa bli! Men vi storkoser oss!

2 Responses to “Namibia”

 1. John Arne Says:

  Hei Signe (og Ida) !

  Virka så da e vel så bra me tilgang på internett nere i Afrika so da e i Setermoen leir for tio, så da tok ei stund før eg fekk skrevet i dinne logg-sake din :) Virka så dåke har da supert der nere, å folk e kjekke me dåke, dåke oppleve masse, å alt i samen. Så flink du va så hoppa i strikk Signe! Da va litt skepsis ute å gjekk nett angåande ned strikkhoppingo i sommar sunns eg eg huska.. men da ornda seg tydeligvis.
  Eg drive å l(prøve jaffal) egge meg opp litt penga no, så sattsa på å få hoppa i fallskjerm i løpet av neste halvår, trur da kan bli litt bra. No e eg no komt heim eg, kom heim i natt, å ska reisa tebake te Setermoen 2. Januar, så no e da lång julaperm å berre stas :) Sånn i militæret går da supert, og no bjunne vintertjenesten for fullt, me utallige døgn med soving i snøhule og slikt, isbading, og forskjellig. E forresten veldig mulig eg reise til Afghanistan til sommarne å blir der et halvt år. har ikkje signert kontrakten endo, men overveie da seriøst jaffal.
  Men dåke må no ha ei fortsatt fin tid der nere då, -tenke da blir litt spesielt å feira jul ein sånnein plass. Tenke dåke klare dåke fint eg. Ikke bli etne opp av elefanta å andre skummle store dyr då, så snakkes me nok!
  -John Arne

 2. Liv Says:

  kjære Signe og Ida!
  No har me nettopp ete graut med mandel i, Marlene blei den heldige.
  Pappa driv og spikka bjørkepinna til pinnekjøtet og Edvard ser på tegnefilmar. Det er rart å feira jul utan deg, Signe, men me reknar med at dåke kosar dåke. hadet godt og god jul.
  Marlene, Pappa, Mamma og Edvard:)