Guatemala

Som vi skrev sist tok vi dykkersertifikatet i Honduras. Det var litt av en opplevelse. Feiret bursdagen min sammen med alle pa dykkerkurset og masse nordmenn, sa hadde en veldig fin dag.

Dagen etter dro vi inn til San Pedro Sula, en alt for stor a skummel by, men matte overnatte der for vi kunne dra videre. Dagen etter sa tok vi buss til grensen til en fin liten grense by som heter Copan og var der en liten stund for vi tok ny buss opp til Coban oppe i fjellene i Guatemala og minibuss til Lanquin og de beromte Semuc Champey. Altsa en dag med masse busskjoring. Dagen etter dro vi til semuc (ca 20 min unna) og badet i bassengene som var skikkelig nydelig. Var en slags nasjonal ferie dag (1 mai) sa var fullt av folk der. Hadde glemt a stille klokken pa mobilen sa endte opp emd at vi ikke rakk bussen tilbake, men fikk sitte pa med en familie som tok oss med til en stor festival for alle de lokale menneskene pga nasjonalfridagen, der Signe og jeg matte danse forann 300 mennesker mens de stod a lo, for familien tok oss med tilbake til byen. Skulle svomme gjennom en grotte med stearinlys dagen etter, men hadde litt problemer med banken sa matte bruke hele dagen til a ta buss til Coban i 4 timer og springe fra bank til bank 6 ganger for vi endeli fikk penger. Har iallefall lert at vi aldri skal reise til mellom-amerika uten reisesjekker igjen.

I gar dro vi fra Lanquin til Lago Athelan (eller noe slik) til en vakker innsjo, men brukte nok en gang hele gardagen pa buss. Var faktisk med i bilulykke a kjorte rett i fjellveggen pa disse sma smale bratte veiene, men det gikk heldigvis fint med alle sammen. Har fatt 300 nye myggstikk eller bedbugs eller noe sa na holder jeg pa a bli skikkelig gal, og bare gleder med til a komme hjem.

Ellers sa har vi det veldig fint og Ida har endelig blitt tante na. Det er litt rart a sitte i karibien a se bilder av mitt lille tantebarn, men bare 20 dager til vi reiser hjem na. Men Guatemala er helt utrolig. Folkene her er pittesma, sa tilogmed Signe blir kjempestor sammenlignet med dem, naturen er nydelig, maten er god og alt er bare velstand.. :)

Blir nok her noen dager til, for er skikkelig sliten av busskjoring na, for vi reiser nordover opp mot nok en regnskog og mayaruiner og mexico. Spansken gar forresten bedre og bedre for hver dag, kan endelig spise mer en brod med ost na for har lart litt flere ord:)

Ida og Signe i Guatemala

One Response to “Guatemala”

 1. MrMean Says:

  hey girls!
  everthing all right? nobody tried to rape you or something?? a pitty that i can’t read your stories…
  me casa et sou casa if you are ever in my area (frankfurt)!
  contact me —> j.poersch@web.de

  have a save and funny trip!
  enjoy!