Vingard i Stanthorpe

Hei igjen alle sammen. For oyeblikket sitter vi pa en internettcafe i Stanthorpe, tre timer sor for Brisbane. Hadde det veldig koselig i Brisbane den siste tiden bortsett fra lordagen da ida tilbrakte 14timer pa internettcafe for og fikse ipodene til elisabeth og signe. ble ekstremt lange timer for alle sammen, sa var glad da jeg kunne ga hjem klokken 07,30 sammen med elisabeth og sette meg pa bussen til stanthorpe.

Ellers ble vi godt kjent med byen Brisbane til og vare der sa kort tid. Var pa museum og bygget legoslott. Gikk rundt i byen, og spiste pannekaker med jordbaer pa pannekake restaurant inne i en kirke (var nesten like godt som i riga om terese skulle lese dette). Elisabeth og Mari kom forrige torsdag sa var sammen med dem i helga. Det var like moro som alltid:)

Kom hit til denne lille byen langt inn og opp i landet pa sondags morgen. Bor pa en plass som heter country style som ligger en mil utenfor byen og er absolutt ingenting og gjore der. men prover og bli kjent med folk og gar en del turer sa vi koser oss fortsatt vi:) Deler en slags “leilighet” sammen med tre andre jenter. To jenter fra canada som alltid er pa jobb, og legger de sure sokkene pa tork pa bordene etterpa som var det forste som motte oss da vi kom dit. ser ikke sa mye til dem. Vi bor ogsa sammen med en jente fra london som ser ut som om hun har perm fra et kvinnefengsel, men hun er grei nok:) hun er i motsetning til vare canadiske romkamerater aldri pa jobb.

Selv fikk vi jobb pa vingard pa mandag. det var sa utrolig mye bedre en paereplukking at det nesten var en drom. var bare atte av oss som plukket, fire som var fast ansatt og oss tre og en hyggelig engelsk jente som kom sammen med oss. Var igrunnen veldig koselige folk, men ma si at folk pa landsbygda i australia er noe for seg selv. Sjefen der var veldig snill. han tok oss med og viste oss rundt der de laget vinen og vi fikk vinapner og en flaske vin hver. forste dagen plukket vi tilsammen 13 bin som tilsvarer 4000 liter vin og 5000 flasker. Moro! Pa tre dager hadde vi tjent ca mellom 1500 og 2000 kr sa litt bedre betalt en paereplukking der vi hadde 150 kr pa ei uke :) jobben var ogsa mye enklere siden vi slapp og baere de tunge stigene. Men pa onsdag kom regnet og sammen med det kom elendigheten. Far ikke mer jobb for mandag og dagene gar veldig sakte, men i helga skal det vaere drue og eple festival her. det blir bra, med rodeo, vinsmaking og masse annet som skjer. De arrangerer denne festivalen annet hvert ar og alle sammen snakker kun om det sa blir goy og vare med pa det. Ellerer det veldig lite og skrive. Skal prove og fa sendt noen flere bilder slik at vi kan fa lagt de ut. Kine har det veldig bra. Engelsken hennes blir bare bedre og bedre etter hvert som hun na begynner og fa litt erfaring :) Signe har det igrunnen ogsa fint men har hatt full panikk for pengene i det siste, hadde noen dager vi trodde vi ikke skulle fa fullfort reisa, men jobber vi ut oppholdet i australia skal vi nok klare det. Jeg gar rundt her og gleder meg til og bli tante og har det ellers bare bra.

Haper at alt gar bra med alle vare kjente og kjaere hjemme. Har det litt kjedelig for oyeblikket sa skriver en del tull, men alt i alt har vi det veldig fint og har opplevd veldig mye. Blir veldig glad for alt av kommentarer som blir lagt igjen her.

Klem fra Signe, Kine og Ida

3 Responses to “Vingard i Stanthorpe”

 1. Mari Says:

  hey, bra at daakker kosa daakker, haapa vi treffes igjen snart:):) klem

 2. Elisabeth Says:

  hei smatroll!

  hapa dokker har d bra. nu e vi i airlie beach, lite og koselig, vi lika oss:)
  masse klemma!

 3. Terese W.A Says:

  Heia Ida!!! Måtte lese gjennom dagboken deres og se om det gikk bra med dere! Hehe, INGEN kaker slår pannekakene i Riga!! ;D

  Savner deg enormt Ida, når i himmelens navn skal du komme deg hjem igjen da?? Blir du aldri lei all den rekinga? ;)

  Jeg har nå fått meg leilighet på Sortland, og eget internett, jobber fremdeles på Mega og skal få meg en kattunge i starten av mars ;3

  Savner deg og tenker på hva dere må oppleve av saker og ting - kos og klem fra Terese!