Fruktfarm

No er me i ein veldig liten by eit stykke innover landet i Australia, som heiter Cobram. Her jobber me pa fruktfarm saman med masse tannlause mennesker med meget brei og uforstaelig australia-dialekt! Da er opp kvar morgon kl. 05.00, og sa a plukka paerer i 8 timar. Men da gar fint, me er ikkje sa raske endo, men da kjeme seg!
Me bur pa sma rom, og betaler for ei veka med overnatting og mat. Maten er faktisk god, og det er mykje greie folk her, bortsett fra dei uten tenner.
Me drog fra Sydney pa sondagen, med bussen til ein by som heiter Albury. Planen var a komma seg vidare til Cobram same dagen, men da gjekk ingen buss. Sa me tok inn pa eit hostel der, for a dra vidare morgonen etterpa. Albury var ein koselig plass, 40 varmegrader sa me tilbringte nesten all tid nede ved elva.
Tidlig neste morgon, altsa kl. 06 sto me klar pa busstasjonen igjen. Men etter 2 timars venting innsag me at da ikkje gjekk nokon buss, og me fekk beskjed om at bussen ikkje gjekk for kl. 16.. Sa da blei det ein dag til i Albury, som me brukte til kanonpadling. Da va koselig, har lenge hatt lyst a padla kajakk, og dette var ein litt ok erstatning! Me fekk han som eigde hostellet til a ringa til nokre fruktfarmar i Cobram, sa det var han som sikra oss jobb her. Men me kom oss innover i 4-tida, og har vore her sidan.
Godt a sleppa storbyen for ei stund, liten plass dette her, men forandring fryder!

No ma me tilbake a legga oss, ska tidleg opp i morgon, og motbevisa alles meining om norske jenters arbeidskraft!

Ida, Kine og Signe!

5 Responses to “Fruktfarm”

 1. Torbjørn Says:

  Hei på dykk. Ser ut som

 2. Torbjørn Says:

  Hei på dykk. Ser ut som de framleis har da skoj. Bra! Eg leser reisedagboka av og til altså, hoyres ut som masse venting og dramatikk, men og masse bra opplevelser. Noko som er bra! Ellers er du fremdeles veldig velkommen i Bergen neste aar, signe, nå har også B.H meldt sin ankomst til byen. Daa ligge alt til rette for et afrikansk chill-modus neste år og! Snakkes, mvh

 3. Terese Says:

  Stolt av dere jenter! Vis dem dere! ;D

 4. Terese Says:

  Savner deg sånn Ida mor! Håper dere har det bra og at dere kommer hjem snart!
  Har hatt mye å rutte med selv siden dere dro - har nesten kjørt opp til å ta lappen nå, og leter etter en egen leilighet på Sortland! :D Pluss at jeg har begynt i et tegneserieforlag sammen med Vanja!
  —> www.wildsidecomix.com
  vi har laget ett blad så langt og jobber skikkelig med å selge og reklamere! Kanskje hvis dere møter noen kunstnere eller serietegnere så kunne dere gi dem denne web adressen? ;)

  Kos og klem Terese!

 5. Berit og Paal T Says:

  Hei til dere!

  Nå har dere vært i pæreplukkinga ei stund, så nå blir det kanskje godt med litt bystøv igjen. Høres ut som dere ikke klager på varmen, så vær forsiktig så dere ikke blir solbrente. Det er gøy å følge med på aktivitetene deres her oppe i den nordnorske hverdagen. Apropos hverdag, har dere bestemt dere for hvilke studier dere skal søke på?

  Ikke mye å fortelle herfra bortsett fra at dagene blir lengre og lysere og at sola kommer fram igjen. Det er positivt nytt, ikke sant.

  Ta vare på hverandre og ha det fortsatt bra!

  Klem til dere alle fra Kine sin mamma og pappa