A new outlook on life

Jeg har fått meg nye briller. Får man et annet syn på livet med på kjøpet? Tenk hvis det å forandre sitt syn på verden og livet var så lett som å bytte briller? In the word of Owl: “I have good eyesight, insight and foresight.” Nå som det første er fikset hos meg: Kan jeg få briller for de to siste også?

Nytt år ja… Som jeg skrev i 2008: For meg er alltid høsten starten på noe nytt. At vi går inn i et nytt tall har ikke så mye for meg å si. Det er akkurat som med bursdager: Man får et nytt tall, men forandringer skjer aldri i det du går over den terskelen. Den skjer i tiden mellom. Men likevel er nyttår og bursdager fine å feire syns jeg. Man skal belønne den tiden som har vært mellom i fjor og nå, og se forhåpningsfullt ut på det nye og alt som skal skje. Det føles godt å ha litt fremtidsoptimisme innimellom. Apropos syns jeg Kongen hadde en veldig fin nyttårstale. Sånn merket jeg forandringen fra i fjor: Jeg hørte etter på nyttårstalene. Jens, du prøver så hardt, but could you be any more boring?

Tilbake til brillene og syn på livet: Jeg gjorde meg en liten observasjon på flyet tilbake til Trondheim. Vi skulle lette fra Bodø lufthavn (jeg liker ordet lufthavn, som om flyene var båter) og var selvsagt forsinket på grunn av været. Kapteinen, som var fra østlandet en plass, holder oss jevnlig og grundig oppdatert. Nesten litt for mye syns jeg, siden vi alle skjønte hvorfor vi var forsinket, men hyggelig var han da. Plutselig biter jeg meg merke i noe han sier midt i en setning:

“… her i Bodø var det jo ikke mye til vær…”

Det er omtrent helt motsatt av hva en nordlending ville og har sagt. Mamma hadde nemlig uttalt et par dager tidligere at vi hadde da hatt så mye vær i jula, og med det ment mye stygt vær. Det er faktisk et uttrykk. Merkelig hvordan ting blir satt i perspektiv innimellom.

Comments are closed.